vrijdag, 21. september 2012 - 14:33

Verdachte plaatsen autobom aangehouden

Koog aan de Zaan

De politie heeft maandag 10 september buiten heterdaad een 43-jarige man uit Zaandijk in zijn woning aangehouden. 'We verdenken de man van poging moord met een autobom op een 43-jarige man', zo laat de politie vrijdag weten.

In de vroege ochtend van 24 april van dit jaar ontplofte een bom onder een bedrijfsauto in Koog aan de Zaan. Een man stapte in zijn auto om naar zijn werk te gaan toen er, bij het wegrijden, een bom ontplofte aan de voorkant van de auto.

De man raakte niet gewond. De recherche startte direct een onderzoek. De politie doorzocht met speurhonden de auto en vanuit een helikopter werden foto's gemaakt van de omgeving van de plaats delict.

De politie verrichtte buurtonderzoek, hoorde meerdere getuigen en onderzocht sporen. Ook het opsporingsprogramma Ter Plaatse besteedde aandacht aan deze zaak. Dit leverde geen bruikbare tips op.

'De verdachte zit vast, de raadkamer van de rechtbank Haarlem heeft donderdag besloten zijn voorlopige hechtenis met 90 dagen te verlengen', aldus de politie.
Provincie:
Tag(s):