maandag, 12. maart 2012 - 13:56

Verdachte van brandstichting manege Rotterdam aangehouden

Rotterdam/Hoogvliet

De politie heeft afgelopen vrijdag een 21-jarige Rotterdammer aangehouden op verdenking van brandstichting in een manege. Dit heeft de politie maandag laten weten.

In de nacht van 28 op 29 februari woedde er een grote brand in een manege in Hoogvliet, hierbij kwamen twee paarden om het leven. De brand in de manege vond plaats in de nacht van dinsdag op woensdag 29 februari 2012.

Brandstichting
Bij nader onderzoek bleek het te gaan om brandstichting. De brand was ontstaan doordat er een hooiberg was aangestoken. De vlammen waren overgeslagen naar de naastgelegen stallen.

Twee paarden omgekomen
Het merendeel van de paarden kon worden gered, voor twee paarden kwam de hulp echter te laat. Een derde paard raakte zwaargewond.

Na uitgebreid onderzoek van de politie kon afgelopen vrijdag een verdachte worden aangehouden. De 21-jarige Rotterdammer wordt ook verdacht van inbraak bij een watersportvereniging in Hoogvliet op 31 december 2011.

De verdachte wordt maandagmiddag voorgeleid aan de rechter commissaris. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.
Provincie:
Tag(s):