dinsdag, 17. juli 2012 - 18:49

Verdachte van fatale steekpartij basisschool in België opgepakt

Een 42-jarige man, die verdacht wordt van de dodelijke steekpartij in een basisschool in Rotterdam is door de politie opgepakt. Een agent van de politie Rotterdam/ Rijmond maakte de aanhouding via Twitter bekend.

Maandag 16 juli 2012 werd in de avonduren de 42-jarige verdachte aangehouden in Antwerpen in België als verdachte van een ander misdrijf. Vandaag, 17 juli, bleek uit onderzoek in België dat het de internationaal gesignaleerde Rotterdammer was. Er zal om zijn uitlevering worden verzocht.

De man zou op 22 juni in de hal van een basisschool, de Augustinusschool in de Josephstraat, een 30-jarige vrouw hebben doodgestoken. Ook een 29-jarige vrouw liep steekwonden op.

Tussen de 29-jarige gewonde vrouw en de man zou op de Rotterdamse West-Kruiskade een ruzie zijn ontstaan die zich verplaatste naar de nabijgelegen Josephstraat. Daar ontstond een vechtpartij. De vrouwen zijn uiteindelijk neergestoken in de hal van de school. De verdachte is de ex-vriend van de 29-jarige vrouw. De vrouw die aan haar steekwonden overleed, was een vriendin van deze vrouw. Zij wilde tussenbeide komen, maar overleefde dit niet.

De man sloeg na de steekpartij op de vlucht en de politie startte een klopjacht naar de verdachte. De Hoofdofficier van Justitie loofde een beloning uit van 10.000 euro voor de tip die zou leiden tot de aanhouding van de verdachte.
In overleg met het Openbaar Ministerie maakte de politie de naam van de man bekend, Jeffrey Carel K.

Later op de avond komt de politie met meer informatie.
Provincie:
Tag(s):