woensdag, 27. juni 2012 - 10:57

Verdachte van steekincident Oldewierde na uitgebreide zoekactie aangehouden

Almere Haven

Dinsdagmiddag is een 26-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats gewond geraakt in het gezicht na een steekincident op Oldewierde.

Slachtoffer en dader bevonden zich in de omgeving van een school toen ze onenigheid kregen. Hierbij stak de dader het slachtoffer met een mes in het gezicht. Na het steekincident vluchtte de verdachte.Er werd een uitgebreide zoekactie opgezet waarbij ook een politiehelikopter werd ingezet. Rond middernacht werd de verdachte in een schuurtje in Almere Haven aangetroffen en aangehouden. De recherche van district Zuid heeft de zaak in onderzoek. De verdachte, een 23 jarige Almeerder en een bekende van politie en justitie, is ingesloten.

Rond 17.00 uur kwam bij de politiemeldkamer de melding binnen van het steekincident in Almere Haven. Meerdere politie-eenheden rukten direct uit naar de Oldewierde en werd een uitgebreide zoekactie naar de verdachte gestart. Een groot gedeelte van de omgeving werd afgezet en politieagenten zochten systematisch diverse straten, steegjes en tuinen af.

Op de plaats van het steekincident stelden specialisten van de Technisch Forensische Opsporing diverse sporen veilig. Het slachtoffer werd opgevangen en door ambulancepersoneel vervoerd naar het ziekenhuis. Na medische behandeling kon de 26-jarige man het ziekenhuis die avond nog verlaten. Hij heeft inmiddels aangifte gedaan van zware mishandeling.


De uitgebreide zoekactie werd rond 20.00 uur gestaakt. Omdat de verdachte een bekende is van politie, justitie en professionele hulpverlenende instanties, zochten agenten van basiseenheid Almere Haven, gericht op diverse locaties waar de verdachte mogelijk kon verblijven. Rond middernacht werd de 23-jarige verdachte, in de wijk De Wierden, in een schuurtje aangetroffen.

Bij de aanhouding werd onder andere een mes aangetroffen en in beslag genomen. De wijkagent van De Wierden had enkele uren voor het steekincident nog persoonlijk contact met zowel slachtoffer als verdachte. De wijkagent verrichte een huisbezoek bij de verdachte in verband met problemen in de thuissituatie. Hieruit bleek op geen enkele wijze dat de verdachte in kennelijke psychische nood verkeerde.
Provincie:
Tag(s):