dinsdag, 22. mei 2012 - 20:34

Verdachte verkrachting Sonsbeek bekent ook De Steeg

De 43-jarige man uit de gemeente Rheden, die verdacht wordt van de ernstige dubbele verkrachting op de Nijhoffstraat en in het Sonsbeekpark, heeft tegenover de politie ook de verkrachting in De Steeg bekend.

De 43-jarige man werd 28 april aangehouden na een DNA-match. Hij zou in de nacht van vrijdag 20 op zaterdag 21 april een 24-jarige vrouw hebben verkracht. Dit gebeurde in een steegje van de Nijhoffstraat in Arnhem. Het slachtoffer werd vervolgens meegenomen naar het Sonsbeekpark waar de dader zich nogmaals vergreep aan de vrouw. Na zijn aanhouding bekende de man tegenover de politie de verkrachting. De verdachte is op donderdag 10 mei voor de Raadkamer verschenen. De Raadkamer bepaalde dat hij nog zeker 90 dagen in voorlopige hechtenis blijft.

Ondertussen heeft de politie het onderzoek voortgezet om te kijken of de man ook voor andere zedenzaken in aanmerking zou komen. Rechercheurs van het TGO (team grootschalig onderzoek) werkten hierbij nauw samen met zedenrechercheurs die de zaak in De Steeg onderzochten. Tijdens verhoor bekende de 43-jarige deze week ook de verkrachting op een 16-jarig meisje op vrijdagavond 13 april langs de Middachtenallee in De Steeg. Naast deze bekentenis beschikt de politie over meer aanvullend bewijs (in het belang van het onderzoek kunnen we hier geen nadere details over geven).

Het team zet het onderzoek voort met alle informatie die er nog is. Dit wordt gedaan om de zaak goed te onderbouwen met feiten en gegevens. De politie blijft kijken of de man voor nog meer zedenzaken in aanmerking zou komen.
Provincie:
Tag(s):