vrijdag, 17. augustus 2012 - 20:53

Verdachte woninginbraak Culemborg aangehouden

Culemborg

De politie heeft een 19-jarige man uit Culemborg aangehouden op verdenking van woninginbraak in de nacht van 5 op 6 augustus.

De man heeft letsel aan zijn arm; onderzocht wordt of dit letsel ontstaan is nadat de politie bij dit incident heeft geschoten. Dit schietincident wordt door de Rijksrecherche onderzocht.

De 19-jarige wordt verdacht van betrokkenheid bij de woninginbraak aan de Stationssingel in Culemborg, op maandagochtend 6 augustus rond 04.50 uur. Deze verdachte is bekend bij politie en Justitie. Hij is in mei 2012 veroordeeld tot een gevangenisstraf van 3 maanden onvoorwaardelijk voor een inbraak gepleegd in december 2011. Tegen deze veroordeling is de verdachte in hoger beroep gegaan. Eerder in 2010 heeft verdachte een transactie gekregen voor medeplichtigheid aan diefstal.

De politie betrapte meerdere verdachten bij de woninginbraak op 6 augustus. Bij deze aanhouding is door de politie geschoten. De politie kreeg na het schietincident melding binnen dat iemand gewond zou zijn geraakt. Onderzoek leidde tot de identiteit van de 19-jarige verdachte, die zichzelf donderdag heeft gemeld bij de politie. Het schietincident is door de Rijksrecherche in onderzoek genomen, zoals gebruikelijk bij ieder incident waarbij door de politie is geschoten. Het regionale woninginbrakenteam onderzoekt de woninginbraak op 6 augustus.

De verdachte werd vrijdagmiddag voorgeleid aan de rechter-commissaris.
Provincie:
Tag(s):