donderdag, 25. oktober 2012 - 12:33

Verdachten brandstichtingen Winschoten bekennen

Winschoten

Het duo welke vast zit op verdenking van brandstichtingen in Winschoten, hebben volgens het Openbaar Ministerie in Groningen een bekennende verklaring afgelegd. Het OM zegt dat tijdens de verhoren een duidelijk motief voor de brandstichtingen nog niet naar voren gekomen is.

De 26-jarige Danny F. en de 25-jarige Miranda F. verklaren verantwoordelijk te zijn voor 17 brandstichtingen. Deze hebben zij deels samen gepleegd. Het gaat hier om 11 brandstichtingen in of nabij een pand en vijf branden bij schuttingen en één coniferenbrand.

Beide verdachten worden nog steeds verhoord door de politie. Ook forensisch materiaal wordt nog onderzocht om te kijken of het duo verantwoordelijk is voor meerdere branden. De raadkamer heeft het voorarrest van beide met 90 dagen verlengd.

Brandstichting supermarkt
Afgelopen woensdag heeft de politie een 17-jarige jongeman uit Winschoten aangehouden. De man wordt verdacht van brandstichting bij een supermarkt aan de Venne in Winschoten.

Personeel van de supermarkt ontdekte in de ochtend van 3 oktober enkele brandplekken buiten aan het winkelpand. Hoewel er geen ernstige schade ontstond is overduidelijk dat er brand is gesticht.

Uit camerabeelden van de supermarkt bleek dat een jongeman in het begin van die nacht had geprobeerd brand te stichten bij de ingang van de winkel.

Herkend
Onlangs bracht de politie dit beeldmateriaal naar buiten. De jongeman werd herkend door bekenden van hem en geconfronteerd met de beelden. Daarop is de politie ingelicht, die de jongeman woensdag kon aanhouden. Deze brandstichting lijkt los te staan van andere brandstichtingen.
Provincie:
Tag(s):