vrijdag, 18. mei 2012 - 17:00

Verdachten internetfilmpje Tilburg weer vrij

Tilburg

De verdachten die werden aangehouden omdat zij betrokken zouden zijn bij mogelijk misbruik van een meisje, zijn vrijdagmiddag overgedragen aan hun ouders. Dit heeft het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag laten weten.

Er zijn onvoldoende juridische gronden om de verdachten nog langer vast te houden op verdenking van verkrachting. Dit betekent echter niet dat er op dit moment al besloten is dat er in zijn geheel geen vervolging zal plaats vinden.

Op maandag 14 mei attendeerden agenten van een ander korps de politie Midden- en West Brabant op een internetfilmpje waarin te zien is hoe een meisje mogelijk wordt misbruikt. Er waren aanwijzingen dat het filmpje in Tilburg was opgenomen.

De zedenpolitie van korps MWB startte hierop een onderzoek. Het televisieprogramma Pownews zond het filmpje maandagavond uit en sloot af met een getuigenoproep. Door onderzoek en tips werd bevestigd dat het om minderjarigen uit Tilburg ging.

Vier van de verdachten, waaronder de filmer, werden op dinsdag 15 mei aangehouden. Het slachtoffer dat op de beelden te zien was meldde zich op diezelfde dag bij de politie en gaf een verklaring af.

Donderdag werd een vijfde verdachte aangehouden, de 18-jarige broer van de maker van het filmpje. Alle aangehouden personen werden verdacht van verkrachting en/ of het maken dan wel verspreiden het kinderpornografische filmpje.

De verdachten zijn vrijdagmiddag overgedragen aan hun ouders. Het meisje wordt begeleid door de familierechercheur van de politie MWB en zorginstanties. Omdat het OM, de gemeente en de politie zich ernstig zorgen maken over de gedragingen van alle minderjarigen betrokkenen is de Raad voor de Kinderbescherming ingeschakeld.

'Om de privacy van het meisje niet meer te schenden dan al gebeurd is en gezien de leeftijd van het meisje en de verdachten doet het OM op dit moment geen nadere mededelingen over het onderzoek', aldus het OM.
Provincie:
Tag(s):