woensdag, 14. november 2012 - 10:14

Verdachten woningoverval Rotterdam direct aangehouden

Rotterdam

In de nacht van dinsdag op woensdag vond een gewapende woningoverval plaats aan de Brielselaan. Er raakte niemand gewond. De drie overvallers werden kort na de overval in de omgeving aangehouden.

Even na 03.00 uur wisten drie mannen de woning aan de Brielselaan binnen te komen. In de woning waren naast de bewoner ook enkele vrienden aanwezig. Onder bedreiging van een vuurwapen werden zij beroofd van hun persoonlijke eigendommen. Niemand raakte gewond.

Politiemensen stelden na de melding meteen een onderzoek in de omgeving in. Ook cameratoezicht keek mee. Dit zorgde ervoor dat de groep verdachten werd gezien nabij de Maashaven, lopend in de richting van de Putsebocht. Bij het zien van de politie gingen zij er vandoor. Een van de verdachten, een 34-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, verstopte zich achter een auto op de Putsebocht en werd aangehouden. De andere twee verdachten, een 26-jarige en een 41-jarige man, beide Rotterdammers, werden aangehouden op de Putsebocht en de Paul Krugerstraat.

Tijdens het onderzoek in de omgeving vonden collega’s op aanwijzing van Cameratoezicht ook enkele gestolen persoonlijke eigendommen terug net als een vuurwapen. Dat was weggegooid tijdens de vlucht van de verdachten. Alles is veiliggesteld en meegenomen voor onderzoek.
Provincie:
Tag(s):