zaterdag, 25. februari 2012 - 13:48

Verduurzaming Nienoordsingel in Leek van start

Leek

Op dinsdag 28 februari begint het planten van 226 beuken aan de Nienoordsingel. De nieuwe bomen zorgen voor herstel van het traditionele laaneffect. Herstelwerk voorafgaande aan het planten, creëert een optimale leefomgeving voor de beuken.

In de afgelopen periode zijn sloten en kades verlegd, zodat de nieuwe bomen meer ruimte hebben om te groeien. Na het planten van de bomen is het mogelijk het wegdek te vervangen door klinkers. De eerste fase van het traject om de Nienoordsingel kwalitatief te verbeteren en verduurzamen ligt hiermee op schema. Het streven is dat het planten van de bomen in april klaar is. De bomen in deze fase die gelet op de flora- en faunaontheffing nog niet zijn geoogst, krijgen in later stadium een vervanger.

Project Nienoordsingel is onderdeel van het project Versterking Toeristische en Recreatieve Infrastructuur Landgoederenzone Leek-Roden, bestaande uit Nienoord in de gemeente Leek en Terheijl en Mensinge in de gemeente Noordenveld. Naast de kwaliteitsverbetering Nienoordsingel maken restauratie van de schelpengrot en de historische borg op het landgoed en verkeerstoegankelijkheid deel uit van het project, evenals de aanleg van een wandelroute tussen Nienoord en het centrum van Leek, de aanleg van een Toeristisch Overstap Punt en het opstellen van een marketingvisie voor de drie landgoederen. Doel is de natuur- en cultuurhistorische waarden voor de toekomst te behouden en de sterke punten van de landgoederen verder te ontwikkelen.
Provincie:
Tag(s):