dinsdag, 26. juni 2012 - 15:31

Verhagen bespreekt toekomst NedCar met directie en werknemers

Born

Minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) heeft met de directie, vakbonden en ondernemingsraad van autoproducent NedCar in het Limburgse Born de stand van zaken besproken rond de mogelijke overname van het bedrijf.

Behoud van banen
'Ik ben voorzichtig optimistisch,' verklaarde Verhagen na afloop van de gesprekken. 'Er is een mogelijkheid dat NedCar wordt overgenomen door de Nederlandse VDL Groep, met behoud van banen. We zijn er nog niet, maar we doen samen ons uiterste best alle kansen te grijpen.'

Einde productie Mitsubishi
De eigenaar van NedCar, Mitsubishi Motors Corporation, heeft eerder aangekondigd dat de productie van de modellen Colt en Outlander in Born eind dit jaar wordt beëindigd. Er werken bijna 1500 mensen.

De rijksoverheid, de provincie Limburg en de gemeente Sittard-Geleen werken nauw samen om een overname van het bedrijf mogelijk te maken. Minister Verhagen heeft afgelopen tijd verschillende malen contact gehad met Mitsubishi, VDL Group en andere partijen.

Sociaal plan
Werknemers van NedCar hebben afgelopen weken een aantal keren actie gevoerd voor een sociaal plan. Minister Verhagen zei dat hij zich goed kan voorstellen dat hun geduld enorm op de proef wordt gesteld en dat zij uiting willen geven aan hun onvrede.

De bewindsman riep Mitsubishi op de toezegging na te komen serieus te onderhandelen over het sociaal plan en sprak de hoop uit dat de acties er niet toe leiden dat gesprekken over een overname in onrustig vaarwater komen.
Provincie:
Tag(s):