zondag, 8. juli 2012 - 13:19

Verkeer en parkeren bij eerste folkloristische dag

Middelburg

Het ring- en sjeesrijden ter gelegenheid van de 1e Folkloristische Dag is inmiddels op het Abdijplein en omgeving een traditie. Deze activiteit wordt georganiseerd door de Folkloristische Commissie en de Zeeuwse Ringrijders Vereniging.

Het ring- en sjeesrijden zal dit jaar worden gehouden op donderdag 12 juli. Op het Abdijplein zal op één ringrijbaan zonder sjees de ring worden gestoken. De paarden met sjezen zullen de volgende route volgen: Abdijplein / Balans / Korte Burg / Groenmarkt / Onder den Toren / Koorkerkhof / Abdijplein.

Tijdens het sjeesrijden worden de bovengenoemde straten, voor zover nodig, voor het verkeer afgesloten. De afsluiting heeft verder tot gevolg dat in de volgende straten het (doorgaand) verkeer op 12 juli gestremd zijn: Balans / Bogardstraat / Bachtensteene / Walplein / Nieuwe Kerkgang / Koorkerkstraat / Reigerstraat / Korte Giststraat. De Bleek zal worden opengesteld voor éénrichtingsverkeer vanaf de Zuidsingel.

Parkeren is niet mogelijk langs de genoemde sjezen-route vanaf woensdag 11 juli 18.00 uur tot donderdag 12 juli 19.00 uur. Op het het Walplein is parkeren niet mogelijk op donderdag 12 juli tot 19.00 uur.
Provincie:
Tag(s):