zaterdag, 28. april 2012 - 20:36

Verkeerscontrole asociaal rijgedrag levert heel wat op

Surhuisterveen

De politie heeft in vrijdagavond van 18.00 uur tot 22.00 uur een verkeerscontrole gehouden in Surhuisterveen en omstreken.

Dit naar aanleiding van vele klachten van bewoners en middenstanders over van asociaal verkeersgedrag wat gepleegd wordt.
Aan de controle werkten totaal 30 agenten mee. De voertuigen werden op de technische staat gecontroleerd door onder andere agenten van de Verkeer Ongevallen Analyse en het Verkeer Handhaving Team van politie Fryslân. Daarnaast werden agenten van de basisdiensten, rechercheurs en een drugshond ingezet.

Totaal werden er 40 voertuigen en bestuurders gecontroleerd. Er werden 19 processen-verbaal opgemaakt voor onder andere snelheidsovertredingen binnen de bebouwde kom, voor het inrijden van een gesloten verklaring, het niet dragen van gordels en helmen, niet handsfree bellen. Daarnaast werd er proces-verbaal opgemaakt voor geblindeerde autoruiten en voor geluidsoverschrijdingen van de uitlaat.

Een 25-jarige inwoner van Surhuisterveen kreeg proces-verbaal omdat hij soft en harddrugs in zijn auto had. Daarnaast bleek hij ook nog een stroomstootwapen in zijn bezit te hebben. Ook moest hij nog een boete van 475,00 euro betalen. De man werd aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

Bij andere gecontroleerde voertuigen werden nog wapens aangetroffen zoals een ploertendoder en een busje peperspray. Deze wapens werden in beslag genomen en tegen de eigenaren werd proces-verbaal opgemaakt. Twee bestuurders reden onder invloed van alcohol en ook tegen hen werd proces-verbaal opgemaakt.

De politie sluit niet uit dat deze verkeerscontroles in de toekomst vaker in en in de omgeving van Surhuisterveen plaats zullen vinden.
Provincie:
Tag(s):