vrijdag, 5. oktober 2012 - 10:37

Verkeerscontrole bij Harlingen

Harlingen

De politie heeft donderdag een verkeerscontrole gehouden bij het industrieterrein Oosterpoort in Harlingen. Ter bevordering van de verkeersveiligheid en verbetering van de technische staat van combinaties werd een aanhangwagencontrole uitgevoerd. Bekeken werd ook of de belading in orde was en of de papieren en het rijbewijs klopten.

Drie motorrijders haalden combinaties van de weg, vanaf de N31, A31, Zuidwalweg en de Oude Rijksweg richting Herbaijum. In totaal werden ruim 50 combinaties gecontroleerd.

In totaal werden er ook vijf landbouwcombinaties gecontroleerd en een onbekend aantal personenauto’s. Tijdens de controle werden verschillende overtredingen geconstateerd. Elf bestuurders kregen een proces-verbaal omdat de verlichting niet op orde was.

Drie bestuurders kregen een proces-verbaal vanwege ondeugdelijke wiellagers. Drie bestuurders reden met een aanhanger met te gladde banden en kregen daarvoor een bekeuring. Een bestuurder reed in een voertuig met te gladde banden en een andere bestuurder reed rond met een los zittend spatbord en kregen daarvoor een bekeuring.
Provincie:
Tag(s):