woensdag, 10. oktober 2012 - 20:37

Verkeersgevaarlijke situaties bij Waterlandkerkje

De politie treedt vanaf 10 oktober verbaliserend op vanwege de verkeersgevaarlijke situatie op de Turkeijeweg bij Waterlandkerkje. De aangegeven omleidingen en de ge- en verbodsborden die geplaatst zijn i.v.m. wegwerkzaamheden worden massaal genegeerd.

Veel automobilisten rijden toch door langs de afzettingen en geslotenverklaringen en tegen de rijrichting in. Dit levert gevaar op voor de mensen die daar ter plaatse aan de weg aan het werk zijn. Ook rijden automobilisten over een smalle strook brom-/fietspad. Omdat hierover veel schooljeugd fietst leidt dit tot gevaarlijke situaties. Dinsdagochtend heeft de politie gecontroleerd en enkele weggebruikers zijn al bekeurd.

Het betreft het verkeer dat vanuit de richtingen Aardenburg, Oostburg en Sluis naar IJzendijke, Biervliet, Terneuzen rijdt en het verkeer dat vanuit Terneuzen, Biervliet naar Aardenburg, Oostburg en Sluis rijdt.

Verkeer vanuit Biervliet, Terneuzen wordt via IJzendijke naar Schoondijke en dan Oostburg omgeleid, Verkeer vanuit Aardenburg wordt via Oostburg omgeleid en

Verkeer vanuit Sluis wordt via Oostburg en Schoondijke omgeleid.

De politie verzoekt de weggebruikers dringend de omleidingen te volgen en zich aan de ge- en verbodsborden te houden om gevaarlijke situaties voor de werkmensen, de fietsers en mogelijke andere weggebruikers te voorkomen.
Provincie:
Tag(s):