donderdag, 19. januari 2012 - 18:20

Vermiste vrouw uit Nieuwveen dood aangetroffen

Nieuwveen

De sinds woensdagavond 18 januari vermiste Joke Koene uit Nieuwveen is dood aangetroffen. Het lichaam van de 52-jarige vrouw is donderdag 19 januari gevonden in het water langs de Schilkerweg in Nieuwveen.

De politie gaat ervan uit dat er sprake is van een noodlottig ongeval. Om andere scenario’s uit te sluiten, wordt er nog nader onderzoek verricht.

De vrouw woonde in zorginstelling Ipse de Bruggen in Nieuwveen. Toen zij woensdagavond na een bezoek aan de hobbyclub op het terrein van de instelling niet thuis was gekomen, werd een grootschalige zoekactie gestart. De hele nacht hebben politie, brandweer en medewerkers van de zorginstelling gezocht naar de vermiste vrouw.

Vanwege de grote oppervlakte van het terrein, zijn op donderdagochtend ook twee secties van de Mobiele Eenheid en een politiehelikopter ingezet. De politie kreeg hulp van zeven reddingshonden.

Waarschijnlijk is de vrouw, die een verstandelijke beperking had, in het donker en het bijzonder slechte weer de weg kwijtgeraakt en is zij uiteindelijk in het water langs de Schilkerweg beland. Daar is zij donderdag rond 10:45 uur aangetroffen. Zij was toen al overleden.
Provincie:
Tag(s):