zaterdag, 17. november 2012 - 9:31

Vermoorde man Eindhoven is zakenman Aran de J.

Eindhoven

Bij een schietpartij in Eindhoven is zaterdagmorgen een 41-jarige man overleden. Dat maakt de politie bekend. Volgens Omroep Brabant zou het gaan om zakenman Aran de J. uit Eindhoven.

Kort voor vijf uur kwam de melding binnen van een schietpartij. Agenten stelden een onderzoek in en vonden in het Aanschot, een zijpad van de betreffende straat, het dode lichaam van de man. Uit eerste onderzoek bleek dat op de Diamantring een schietincident was geweest dat zich kennelijk heeft verplaatst.

Het slachtoffer van de schietpartij was de man achter een groot beleggingsbedrijf. Samen met zijn broer is hij ook eigenaar van een bungalowpark, aldus de omroep.

Zakenman Aran de J. werd in 2001 opgepakt tijdens een grote drugsactie. Op meerdere plaatsen werden in die tijd invallen gedaan. Het OM zegt dat J. de leider is van een criminele organisatie die handelde in grote hoeveelheden softdrugs. Aran de J. zat ruim een jaar in voorarrest en kwam afgelopen zomer weer vrij. Begin december zou een rechtszaak tegen hem beginnen.

Volgens bronnen aan de omroep zou Aran de J. bevriend zijn geweest met Youssef Sabbahi uit Veghel die vorige week op een kickboksgala in Zijtaart werd doodgeschoten. Het is onduidelijk of de twee moorden met elkaar in verband kunnen worden gebracht.
Provincie:
Tag(s):