vrijdag, 7. september 2012 - 13:28

Veroorzaker kakkerlakkenoverlast Etten-Leur gepakt

Etten-Leur

De politie heeft het mysterie rond de vele honderden kakkerlakken die op 18 augustus jl. in een Etten-Leurse woonwijk werden aangetroffen opgelost.

'Een inwoner van Etten-Leur is afgelopen woensdag over deze zaak gehoord. Hij heeft een bekentenis afgelegd', meldt de politie vrijdag.

De Etten-Leurenaar heeft aangegeven dat hij niet stil heeft gestaan bij de gevolgen van zijn daad om de honderden kakkerlakken in de bosschages achter te laten. De man moest van de beestjes af en had geen kwade bedoelingen.

Hij heeft aangegeven veel spijt te hebben van zijn domme actie. De politie kwam de man op het spoor gedurende het onderzoek dat door het team Etten-Leur is ingesteld. Het besluit tot bestuursdwang is inmiddels door de gemeente aan de veroorzaker bekend gemaakt.

Zaterdag, 18 augustus 23.00 uur maakte een bewoner van de wijk Schoenmakershoek bij de Gemeenschappelijke Meldkamer een melding gemaakt van de aanwezigheid van een groot aantal kakkerlakken op de openbare weg aan de Gildebroederstraat en Hubertuslaan.

In eerste instantie is de politie ter plaatse poolshoogte gaan nemen. Vanwege de aanwezigheid van enkele honderden kakkerlakken in de genoemde straten in een schaal van naar schatting 100 meter is er opgeschaald naar een GRIP 1 situatie.

Dit om een gecoördineerde bestrijding van het incident met alle benodigde instanties mogelijk te maken. Al snel bestond het vermoeden dat de beestjes in een bossage aan de Gildebroederstraat door iemand zijn achtergelaten.
Provincie:
Tag(s):