maandag, 17. december 2012 - 17:43

Verscherpt alcoholbeleid rond de wedstrijd FC Utrecht - Ajax

Utrecht

Om de competitiewedstrijd tussen FC Utrecht en Ajax op 23 december as. zo goed mogelijk te laten verlopen, is het alcoholbeleid aangescherpt. Bij wedstrijden in de zogenoemde C-categorie (hoogrisico wedstrijd) schenkt FC Utrecht normaal gesproken al geen alcohol op de promenades achter de tribunes in het stadion.

Voor deze wedstrijd heeft burgemeester Wolfsen besloten het alcoholverbod ook te laten gelden voor de horecagelegenheden in/tegen het stadion en voor de zes omringende kantines van sportclubs. Hij heeft hier FC Utrecht en de veiligheidspartners over geïnformeerd.

De wedstrijd van as. zondag is geclassificeerd als een hoogrisico wedstrijd. Ook tijdens de recente bekerwedstrijd FC Utrecht- Ajax hebben zich ongeregeldheden voorgedaan. Alcoholgebruik bevordert excessief gedrag en vormt daardoor een extra risicofactor.

Over het alcoholverbod is gesproken met de betrokken horecaondernemers, de besturen van de supportersverenigingen en de bestuurders van de zes sportverenigingen in de buurt van het stadion. Deze kantines worden op wedstrijddagen vaak bezocht door stadionbezoekers. Betrokkenen onderschrijven het belang van een goed verloop van de wedstrijd, ook vanuit het oogpunt van de veiligheid, maar van de noodzaak van deze maatregel is niet iedereen overtuigd.
Om ervoor te zorgen dat de maatregel voor iedereen wel duidelijk is, is besloten tot het opleggen van het alcoholverbod tot het eind van de wedstrijd.

Eerder al heeft de burgemeester de wedstrijd in overleg met de KNVB laten vervroegen naar 12.30 uur. Burgemeester Wolfsen: "We zetten in op een sportieve wedstrijd, met respect voor de spelers, scheidsrechters, grensrechters en supporters, stewards en overig beveiligingspersoneel en hulpverleners. Iedereen die dit negeert en voor overlast zorgt, kan rekenen op een stevige aanpak.”
Provincie:
Tag(s):