dinsdag, 10. januari 2012 - 13:27

Verscherpt toezicht en honderden ontslagen bij Zonnehuizen

Den Haag

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft de Stichting Zonnehuizen onder verscherpt toezicht gesteld. De organisatie verkeerde al enige tijd in financiële problemen en is op 27 december 2011 failliet verklaard.

De IGZ hield de afgelopen periode al intensief toezicht vanwege risico's op het gebied van de continuïteit en kwaliteit van zorg en veiligheid van cliënten.

Vandaag maakt Stichting Zonnehuizen bekend dat zij worden overgenomen door LSG Rentray en de Groep Winter. Daarmee zijn de zorgen van de IGZ echter niet meteen weggenomen. De overname kan namelijk extra risico's met zich meebrengen voor de kwaliteit en continuïteit van zorg, mede vanwege organisatorische veranderingen waarmee overnames onvermijdelijk gepaard gaan.

Daarom heeft de IGZ besloten verscherpt toezicht in te stellen om de effecten van de overname op de kwaliteit en continuïteit van zorg nauwlettend te kunnen volgen. Het verscherpt toezicht is maximaal zes maanden geldig.

Volgens het CNV gaan ondanks de overname een derde van de 1500 fulltimebanen verdwijnen. Er werken in totaal 2300 mensen bij de zorginstelling die eind december failliet ging.
Provincie:
Tag(s):