vrijdag, 20. januari 2012 - 13:24 Update: 08-07-2014 0:55

'Vertrek Aegon is financiële ramp voor Ajax'

Amsterdam

(Elfvoetbal) Een vertrek van sponsor Aegon bij Ajax is een financiële ramp voor de club. "Duidelijk is dat het shirt nu een stuk minder waard is geworden."

"De waarde van het shirt is in rap tempo dalende", zegt sportmarketeer Frank van den Wall Bake in het Algemeen Dagblad. Hij noemt de internationale recessie en vooral de ruzies in en om de club als oorzaken.

"Duidelijk is dat het shirt van Ajax om een aantal redenen minder waard geworden is. Nee, dat ligt zeer zeker niet alleen aan de recessie. De bestuurlijke wanorde, de almaar voortdurende soap met hoofdrollen voor bekende bestuurders en oud-spelers van Ajax is slecht voor het imago van de club."

De marketingdeskundige is erg somber gestemd, mocht Aegon besluiten gebruik te maken van haar ontbindingsformule. Het contract met de verzekeraar loopt na dit seizoen nog drie competities door, hetgeen neerkomt op een bedrag van minimaal 30 en maximaal 36 miljoen euro.

"Het valt nu nog moeilijk te becijferen hoe groot de schade precies is, maar die zal uiteindelijk aanzienlijk zijn. Als commerciële partner voor een groot concern heeft Ajax duidelijk aan belang ingeboet. In rumoer zoals de soap bij Ajax wil geen enkel bedrijf betrokken raken."
Categorie:
Tag(s):