vrijdag, 2. november 2012 - 9:18

Vervangen verlichting op- en afritten Noordelijke Randweg Utrecht

Utrecht

Tussen 5 en 10 november gaat de provincie Utrecht aan de slag met het vervangen van de openbare verlichting* op de op- en afritten van de Noordelijke Randweg Utrecht, de provinciale weg N230, ook wel genoemd Zuilense Ring. De werkzaamheden geven weinig hinder voor het verkeer.

De vervanging betreft de verlichting op de Maarsseveense Poort (afrit Maarsseveen), de noordelijke afrit van de Zuilense Ring bij afrit Maarssen Dorp en de zuidelijke afrit van de Zuilense Ring bij afrit Maarssenbroek.

Dimbare verlichting
De huidige verlichting is verouderd en zowel technisch als economisch aan vervanging toe. De vervanging betreft zowel de lichtmasten als de armaturen De nieuwe verlichting wordt statisch dimbaar, dat wil zeggen dat de verlichting op vast ingestelde tijden wordt gedimd. Hiermee besparen we niet alleen kosten, maar verminderen we ook de CO2-uitstoot.

Gevolgen voor het verkeer
De werkzaamheden worden ’s avonds en ’s nachts uitgevoerd waardoor de hinder voor het verkeer beperkt blijft. Periodiek zal er sprake zijn van beperkte wegafsluitingen. Het verkeer wordt dan ter plaatse met borden omgeleid.
Provincie:
Tag(s):