vrijdag, 14. september 2012 - 18:46

Vervanging verkeerslichten Vlissingen

Vlissingen

Op woensdag 19 september 2012 worden de verkeerslichten op de provinciale weg vervangen ter hoogte van de President Rooseveltlaan in Vlissingen.

De verkeerslichteninstallatie werd in mei dit jaar na een aanrijding onherstelbaar beschadigd. Hierna is een noodinstallatie geplaatst die woensdag wordt vervangen door het nieuwe systeem.

Op woensdag 19 september vinden tussen 8.30 en 16.00 uur de voorbereidingen plaats. Het nieuwe portaal van 30 meter wordt pas in de avond vanaf 20.00 uur geplaatst en zal ongeveer 15 minuten in beslag nemen.

Vanaf 8.30 uur tot middernacht gelden er verkeersmaatregelen om bovenstaand werk mogelijk te maken. Voor het plaatsen van het nieuwe portaal wordt het kruispunt volledig verkeersvrij gemaakt, hiervoor geldt een tijdelijke omleiding tijdens de avonduren. Het verkeer komende vanaf de Keersluisbrug richting de President Rooseveltlaan wordt omgeleid via de Paul Krugerstraat en vervolgens via de Industrieweg. Het verkeer komende vanaf de Sloebrug of Middelburg wordt omgeleid via de Sloeweg (N288).

Overdag wordt de maximaal toegestane snelheid teruggebracht van 70 naar 50 km per uur. Op de President Rooseveltlaan wordt een snelheidsbeperking opgelegd van 30 km per uur in plaats van 50 km. Op beide wegen worden de rijbanen afgezet waardoor er één rijbaan overblijft. De fietsers worden omgeleid via de rotonde en via de Mercuriusweg (voor fietsers komende vanaf de Keersluisbrug) en vervolgens de Gildeweg en parkeerplaats Albert Heijn XL. De werkzaamheden zullen rond middernacht gereed zijn.
Provincie:
Tag(s):