vrijdag, 30. november 2012 - 20:07

Verwaarloosde pony’s in beslag genomen

Kesteren

Bij controle van de huisvesting en verzorging van twee pony's in de plaats Kesteren, zijn een inspecteur van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) en een agent van de politie Gelderland-Zuid vanmorgen overgegaan tot inbeslagname van de dieren.

Eerder gemaakte afspraken over verbetering van de situatie waren niet nagekomen. De pony's zijn, in opdracht van Dienst Regelingen van het Ministerie van Economische Zaken, naar een opvangadres vervoerd waar ze de juiste zorg krijgen.

De pony's stonden in een modderig veld zonder droge sta- en ligplaats en er was ook geen beschutting aanwezig. De dieren hadden geen geschikt voedsel tot hun beschikking en hebben bovendien last van huidaandoeningen die niet zijn behandeld. Bij een eerdere controle had de eigenaar, in opdracht van Dienst Regelingen van het ministerie van Economische Zaken, onder bestuursdwang de opdracht gekregen de situatie te verbeteren, maar dit heeft hij niet binnen de gestelde termijn gedaan.

Op basis van de bevindingen van de inspecteur van de Dierenbescherming en agent van politie heeft Dienst Regelingen opdracht gegeven om de dieren onder bestuursdwang weg te halen en over te laten brengen naar een opvangadres. Hier krijgen de pony's een goede plek en de juiste verzorging. De kosten zijn voor de eigenaar die bovendien een proces-verbaal van de politie tegemoet kan zien.
Provincie:
Tag(s):