maandag, 9. april 2012 - 11:42

Verwaarloosde pony’s in beslag genomen

Emst

De politie heeft zaterdag 7 april in het buitengebied van de gemeente Epe vier pony’s van een 44-jarige inwoner van de gemeente Epe in beslag genomen.

Bij de man is op verzoek van de politie al herhaaldelijk een dierenarts langs geweest om de pony’s van de man te controleren en aan te geven wat er verbeterd moest worden. Ook vonden meerdere hercontroles plaats. Na wederom een melding over verwaarlozing van de dieren zijn de pony’s nu in beslag genomen.

Afgelopen weekend ging de dierenpolitie opnieuw langs na meldingen over het feit dat de pony’s geen water en voer hadden. Door anderen bleken de pony’s in de afgelopen weken van wat water en voer te zijn voorzien. De vier nog levende, maar wel sterk verwaarloosde pony’s, zijn in beslag genomen. Onder een berg mest werd een dode pony aangetroffen. Het niet laten ophalen van een kadaver van een paard is een overtreding van de milieuwetgeving.

De politie benadrukt, hoe goed bedoeld ook, om bij vermoeden van verwaarlozing niet (alleen) zelf dieren te gaan voeren, maar direct 144 te bellen. Als men alleen anoniem wil melden kunnen ook dit soort zaken worden gemeld via Meld Misdaad Anoniem; 0800-7000. Tegen de 44-jarige man wordt proces-verbaal opgemaakt
Provincie:
Tag(s):