maandag, 2. april 2012 - 20:39

Verwarde man dreigt zijn woning op te blazen om uitzetting

Spijkenisse

Aan de Baarsveen in Spijkenisse heeft de politie maandagavond een 25-jarige man aangehouden. Hij had gedreigd zijn woning op te blazen.

De 25-jarige bewoner was gedwongen zijn woning te verlaten, maar weigerde dit. Bovendien had hij eind vorige week tegen buren geroepen dat hij zijn huis niet zou verlaten, zonder een knal te veroorzaken.

Maandagmiddag meldde een buurvrouw bij de politie dat haar buurman zich vreemd gedroeg. Zij hoorde vernielingen, hij draaide harde muziek en hij had zijn ramen afgeplakt.

De man is bij de politie bekend. Ook andere zorginstanties hebben continue aandacht voor hem. Door de combinatie van de melding en de man zijn geestelijke toestand heeft de politie direct actie ondernomen waarbij o.a. het arrestatieteam en de korpsonderhandelaar werden opgeroepen. Maandagavond is de omgeving van de woning aan de Baarsveen afgesloten en uit voorzorg zijn naastgelegen woningen ontruimd.

Op het moment dat de politie probeerde contact met hem te maken, kwam de 25-jarige verdachte naar buiten. Politieagenten konden hem direct overmeesteren en aanhouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau.

Meteen daarna heeft de brandweer buiten en in de woning metingen verricht. Hierbij werden geen concentraties gas gemeten. De bewoners konden rond half acht weer terug naar hun woningen.
Provincie:
Tag(s):