vrijdag, 16. november 2012 - 17:32

Verwarde man met bijl geeft zich over na waarschuwingsschot

Enschede

Politie Twente heeft donderdagavond een verwarde man aangehouden, die zich pas overgaf nadat een agent een waarschuwingsschot had gelost. 'Hij is voor verder onderzoek ingesloten', meldt de politie vrijdag.

Rond 22.30 uur meldt een 31-jarige bewoner van de Spaarnestraat dat een 22-jarige Enschedeër vernielingen aan zijn woning heeft aangericht met een bijl en dat de man weggelopen is in de richting van de IJsselstraat.

Gealarmeerde agenten treffen de man inderdaad op de IJsselstraat aan. Zij sommeren de man de bijl te laten vallen. De man verkeerde mogelijk in een dusdanig verwarde toestand dat hij hier geen gehoor aan geeft. Als de man met de bijl richting de agenten blijft lopen, gebruikt één van agenten pepperspray om de man te stoppen.

Ook dit heeft geen effect op de man en hij blijft richting de agenten lopen. Pas op het moment dat een agent een waarschuwingsschot lost, loopt de man in tegenovergestelde richting weg. Na diverse sommaties laat de man de bijl uiteindelijk vallen en kan de 22-jarige worden overmeesterd.

De 22-jarige is overgebracht naar het Politie Arrestantencentrum voor verder onderzoek. Het rechercheteam van Politie Twente doet onderzoek naar de aanleiding en de toedracht van het incident.

De afdeling Forensische opsporing van Politie Twente heeft de weg enige tijd afgesloten voor sporenonderzoek en er is een geweldsrapportage door de agenten opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):