dinsdag, 8. mei 2012 - 14:24

Verwarring bij patiënten in Amstelland om openingstijden Spoedpost

Amstelveen

Er lijkt in de regio Amstelland grote verwarring te zijn ontstaan voor mensen die spoedeisende hulp nodig hebben.

In de afgelopen maanden zag de Spoedpost Amstelland in Amstelveen in de avond- en nacht met toenemende mate onaangekondigde patiënten op de stoep staan voor spoedeisende ziekenhuiszorg.

Wat veel mensen niet weten is dat ze voor spoedeisende ziekenhuiszorg echter naar één van de spoedeisende hulpafdelingen in de omringende ziekenhuizen. Dat zijn bijvoorbeeld het VU-medisch Centrum of het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam. Bij een levensbedreigend spoedgeval dient 112 gebeld te worden.

In de Spoedpost Amstelland werken de Huisartsenpost (HAP) en de Spoedeisende Hulp (SEH) van Ziekenhuis Amstelland sinds april 2010 samen om één loket voor spoedeisende zorgvraag aan te bieden.

Omdat in de nachtelijke uren de stroom patiënten beperkt is, is de Spoedeisende Hulp al sinds de opening vanaf 22.00 uur gesloten. Na die tijd zullen patiënten dus moeten uitwijken naar andere ziekenhuizen in de regio.

Volgens een woordvoerster van de Spoedpost Amstelland gaat het om één patiënt per dag die na sluitingstijd de spoedpost bezoekt. Ondanks dat blijven we de zorg aan deze mensen verlenen, aldus de zegsvrouw.
Provincie:
Tag(s):