maandag, 30. april 2012 - 10:50

Verwijzing naar prins Friso in dankwoord koningin Beatrix

Rhenen

Koningin Beatrix heeft aan het eind van het bezoek in Veenendaal een dankwoord gesproken waarin zij ook verwees naar prins Friso die nog steeds in coma ligt in een revalidatiekliniek in London.

'Het is jammer en verdrietig dat onze familie vandaag niet compleet is. Maar alle hartelijkheid en de goede wensen die we gevoeld en gehoord hebben, zullen wij doorgeven', aldus Beatrix.

Even voor 12.00 uur was de koninklijke familie aangekomen in Veenendaal. Zij werden verwelkomd door burgemeester Ties Elzinga, zingende kinderen en muziek. Het bezoek duurde tot ongeveer 14.00 uur. Veenendaal denkt dat er tussen de 40.000 en 80.000 Oranjefans op de festiviteiten zijn afgekomen.

De wandelroute van bijna een kilometer ging door het centrum en begon bij theater De Lampegiet. Daar hielden kinderen een aubade. De koninklijke familie liep door het parkje. Het gevolg ging om de Oude Kerk heen naar de Markt. Daar werd onder meer een zeepkistenrace gehouden. Via de Sandbrinkstraat ging het gezelschap verder naar het gemeentehuis.

Bezoek Koningin aan Rhenen
Eerder vanochtend bezocht koningin Beatrix Rhenen voor de viering van Koninginnedag.

Het gezelschap kwam in de bekende blauwe bus aan in de Utrechtse gemeente en werd verwelkomd door ruiters van het Concours Hippique en een schaapskudde.

Tijdens het uitstappen van de koninklijke familie werden ballonnen opgelaten en zongen zo'n 200 schoolkinderen een speciaal gecomponeerd welkomstlied.

De Oranjes wandelden ongeveer een uur in de historische binnenstad van Rhenen, waar ze onder meer kennismaakten met de bewoners van het 80-jarige Ouwehands Dierenpark en het traditionele wc-pot gooien.

Burgemeester Joost van Oostrum van Rhenen liet weten dat de blijdschap in zijn stad groot was toen bekend werd gemaakt dat de koningin op bezoek zou komen.
Provincie:
Tag(s):