maandag, 25. juni 2012 - 17:16

Verzorgingstehuis Rotterdam geëvacueerd om brand

Rotterdam

In het verzorgingstehuis Humanitas aan de Bergweg in Rotterdam heeft maandagmiddag een uitslaande brand gewoed.

Na een uitslaande brand in een verzorgingstehuis aan het Bergwegplantsoen zijn maandagmiddag een kleine honderd woningen ontruimd. 100 personen moesten enige tijd hun woning verlaten.

Rond kwart voor vier brak de brand uit in een woning op de tweede etage. Door de brand ontstond er een enorme rookontwikkeling in het verzorgingstehuis.

Brandweer en politie zorgden ervoor dat het tehuis binnen afzienbare tijd ontruimd was. De bewoners zijn opgevangen in het atrium en in bussen.

Een kinderdagverblijf dat gelinkt is aan het gedeelte waar de brand uitbrak is uit voorzorg ook ontruimd. De kinderen zijn opgevangen in bussen. Zij bleven ongedeerd. Na metingen bleek dat de rook niet overgeslagen was naar het dagverblijf.

Rond half vijf was de brand volledig geblust.

Nadat de brand uit was, is de brandweer begonnen met de ventilatie van het pand. Vrijwel alle bewoners zullen maandagavond nog terug kunnen gaan naar hun woning. Rond 18 uur mochten de meeste bewoners weer terug hun huis in. Vijftien woningen zijn nog niet opengesteld. Zes woningen, waaronder de woning waar de brand uitgebroken is, zijn dusdanig beschadigd dat de bewoners maandagavond nog niet terug kunnen.

Humanitas zorgt voor nachtopvang voor deze personen.

Veertien personen gaven aan dat zij klachten hadden tijdens het ademen. Ambulancepersoneel heeft hen direct bekeken. Vier van hen hadden dusdanig ernstige klachten dat zij overgebracht zijn naar het ziekenhuis voor extra controle.

Op dit moment wordt onderzocht wat de exacte oorzaak van de brand geweest is. De bewoner van de woning waar de brand uitbrak is niet levensbedreigend gewond geraakt. Hij is wel naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling.
Provincie:
Tag(s):