maandag, 3. december 2012 - 15:35

VID verwacht zeer drukke avondspits

Utrecht

Vanwege een ongeval op de A12 richting Den Haag is de rijbaan bij Bodegraven ernstig gestremd. Alleen de vluchtstrook is nog beschikbaar.

Omstreeks 13:45 uur botsen meerdere personenauto’s op elkaar. Ze staan verspreid op de weg.

Rijkswaterstaat hoopt rond 16:00 uur een rijstrook vrij te kunnen geven en waarschijnlijk een half uur later een tweede. Rond 17:30 uur wordt verwacht dat de gehele rijbaan tussen Nieuwerbrug en Bodegraven weer gebruikt kan worden.

Weggebruikers op de A12 komen richting Den Haag in een flinke file terecht. Tussen Harmelen tot aan Bodegraven staat het over negen kilometer vast. De vertraging is daarbij opgelopen tot meer dan een half uur. Wie Den Haag als bestemming heeft kan beter vanaf Utrecht omrijden via Amsterdam over de A2, A9 en A4.

De problemen betekenen zeer slecht nieuws voor het verkeer op de A12 met als bestemming Rotterdam. Omdat de A20 tot vanavond 19:00 uur dicht blijft bij het knooppunt Terbregseplein kan het verkeer richting Rotterdam beter vanaf Utrecht omrijden via Gorinchem. Er wordt dan bij het knooppunt Oudenrijn gereden over de A2, A27 en A15.
Provincie:
Tag(s):