maandag, 3. december 2012 - 11:32

Vier arrestaties voor vernieling politiebureau met vuurwerk

Hilvarenbeek

Naar aanleiding van het vuurwerkincident waarbij het politiebureau in Hilvarenbeek zwaar beschadigd raakte, verrichte de recherche gisteravond en vannacht in totaal vier arrestaties.

Het gaat om vier jongens uit Hilvarenbeek van 17 en 18 jaar. Tijdens huiszoekingen nam de politie in totaal 7 nepvuurwapens en licht vuurwerk in beslag.

Rondvliegend puin
De politiepost, aan de Schuttersweg in Hilvarenbeek raakte zaterdagochtend (01-12-2012) zwaar beschadigd door vuurwerk. Ten tijde van het incident was er niemand in het gebouw aanwezig. Door het rondvliegend puin sneuvelde een ruit van een woning aan de overzijde van de straat.

Rookontwikkeling
Agenten zagen bij aankomst een flinke rookontwikkeling in het bureau. Nadat de rook was opgetrokken bleek dat het plafond, de muren en het interieur beschadigd waren door rondvliegende brokstukken. Ook de straat aan de voorzijde van de post en in de voortuinen van woningen aan de overzijde van de straat lagen resten afkomstig van het gebouw. Door het rondvliegend puin sneuvelde een ruit van een woning aan de overzijde.
Provincie:
Tag(s):