maandag, 26. november 2012 - 12:14

Vier branden in centrum Doetinchem, politie houdt 25-jarige man aan

Doetinchem

In de nacht van zondag op maandag hebben vier branden in het centrum van Doetinchem gewoed.

De politie heeft een 25-jarige man uit Montferland aangehouden. Er wordt onderzocht of hij bij de brandstichtingen is betrokken.

In container
In de vroege ochtend van maandag hebben er vier branden gewoed in het centrum van Doetinchem. De eerste werd rond 02.50 uur gemeld en hier bleek aan de Grutstraat een voordeur van horecazaak te branden. Ruim een halfuur later woedde er brand achter de Hema aan de Hamburgerstraat. Hier was rommel in een container (niet van de Hema) in brand gestoken en ook werden twee auto's door brand verwoest.

Kort voor 04.00 uur moest de brandweer opnieuw uitrukken. Nu woedde er brand in een magazijn van een winkel aan de Dr. Huber Noodtplaats. Ook hier had men het vuur snel onder controle.

Verdachte

De politie was na de eerste brand direct op zoek gegaan naar de mogelijke dader(s) en hield voor mogelijke betrokkenheid bij de branden een verdachte aan. Hij is ingesloten voor verhoor en het team Forensische Opsporing is vanmorgen met een sporenonderzoek begonnen. Mensen die in verband met de brand bijzonderheden hebben te melden, wordt verzocht contact op te nemen met de politie in Doetinchem via 0900-8844.
Provincie:
Tag(s):