vrijdag, 3. februari 2012 - 19:41

Vier gewonden bij kettingbotsing A28

Harderwijk

Op de A28 bij Harderwijk is vrijdagmiddag een kettingbotsing ontstaan. Bij het ongeval waren in totaal tien auto’s en één vrachtauto betrokken. Drie mensen raakten licht gewond en zijn ter plaatse aan hun verwondingen behandeld. Een 63-jarige man uit Oude Wetering liep nekklachten op en is overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ongeval gebeurde kort voor één uur. Op de A28, Zwolle richting Amersfoort, ter hoogte van Harderwijk botsten tien auto’s en één vrachtauto op elkaar. De precieze toedracht van de aanrijding is nog niet bekend maar de politie vermoedt dat sneeuwval de belangrijkste oorzaak was. Bij de aanrijding raakte vier personen gewond. Ambulancepersoneel kwam ter plaatse en heeft drie mensen behandeld. Een 63-jarige man uit Oude Wetering liep nekklachten op en is door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De snelweg was als gevolg van de aanrijding volledig geblokkeerd.

Vanaf de afslag Harderwijk-Lelystad is het verkeer de snelweg afgeleid. Zo kon verdere filevorming worden voorkomen. Een sleepdienst heeft de betrokken voertuigen afgesleept. Rijkswaterstaat heeft de snelweg schoongemaakt en rond 16.00 uur is de A28 weer vrijgegeven.
Provincie:
Tag(s):