vrijdag, 13. april 2012 - 20:43

Vier jaar cel tegen grootste vuurwerkhandelaar van Nederland

Regio

Het Openbaar Ministerie (OM) in Leeuwarden heeft vandaag in hoger beroep 4 jaar gevangenisstraf geëist tegen een 65-jarige verdachte uit Drenthe. De man wordt verdacht van grootschalige handel in illegaal, zeer zwaar vuurwerk.

Volgens het OM verhandelde de verdachte duizenden kilo’s gevaarlijk vuurwerk, waaronder zogeheten massa-explosieven. Het verboden vuurwerk werd geïmporteerd uit het buitenland, opgeslagen op locaties die hiervoor niet geschikt waren en doorverkocht aan particulieren.

Het OM ziet de verdachte als één van de grootste vuurwerkhandelaren in Nederland. De man is eerder voor vergelijkbare misdrijven veroordeeld. Meerdere langere vrijheidsstraffen hebben hem er niet van weerhouden zich opnieuw met de illegale vuurwerkhandel in te laten. Het OM vindt daarom een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 4 jaar passend. Daarnaast vorderde het OM stillegging van de onderneming van verdachte voor de duur van één jaar.

De rechtbank veroordeelde de verdachte eerder tot een gevangenisstraf van 30 maanden en stillegging van zijn onderneming voor de duur van 1 jaar vanaf het moment van invrijheidstelling van de verdachte. De officier van justitie had een gevangenisstraf van 5 jaar geëist. Het OM tekende hoger beroep aan tegen de beslissing van de rechtbank.
Provincie:
Tag(s):