maandag, 21. mei 2012 - 13:18

Vier mannen gearresteerd in onderzoek georganiseerde hennepteelt Lelystad

Lelystad

Bij een uitgebreid onderzoek van de Regionale Recherche Dienst (RRD) van politie Flevoland zijn maandagochtend vier aanhoudingen verricht. ‘Alle aangehouden personen worden verdacht van betrokkenheid bij een criminele groep die zich bezighoudt met hennepteelt en witwassen in Lelystad en directe omgeving’, meldt de politie maandagmiddag.

Doorzoekingen
In Lelystad zijn vijf woningen en drie bedrijfspanden doorzocht. Hierbij zijn negen motorvoertuigen in beslag genomen. In twee woningen werden hennepplantages aangetroffen die in vol bedrijf waren. Hierbij zijn respectievelijk rond de 250 en 80 planten geteld.

De RRD is de afgelopen negen maanden bezig geweest met dit onderzoek dat heeft geleidt tot bovenstaand resultaat. De aanleiding was om de lokaal georganiseerde hennepteelt in Lelystad en omgeving aan te pakken en op te rollen. Niet alleen de weedkwekerijen worden opgerold maar ook de criminele organisatie die erachter zit wordt in kaart gebracht en aangepakt. De mannen zijn in de leeftijd van 46, 42, 36 en 30 jaar oud en afkomstig uit Lelystad.

Het onderzoek is uitgevoerd in nauwe samenwerking met het Regionaal Coördinatiepunt Hennep en specialisten van de Financiële Recherchedienst.
Provincie:
Tag(s):