woensdag, 5. september 2012 - 17:38

Vier opvarenden gered van in brand gevlogen motorjacht

Tholen

Een motorjacht met vier opvarenden op de Oosterschelde is woensdag volledig uitgebrand. 'De vier opvarenden konden zich in veiligheid brengen door over te stappen op een passerend jacht', meldt het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) woensdag.

Eén van hen is naar het ziekenhuis te Goes gebracht voor onderzoek omdat hij veel rook had ingeademd.

Net na 10.00 uur hoorde de Waterpolitie van het KLPD over de marifoon dat op de Oosterschelde ter hoogte van de midvaarwaterboei Keeten B, een jacht in brand stond en dat de opvarenden al veilig waren.

Toen de Waterpolitie ter plaatse kwam werd de brand al bestreden door een schip van een berger uit Stavenisse. Deze kreeg even later assistentie van de een brandweervaartuig.

Het bergingsschip sleepte het brandende vaartuig vervolgens naar de oever bij Ouwerkerk waar nog geruime tijd is nageblust. Na het blussen bracht de berger het uitgebrande jacht naar Sint Annaland waar het wordt drooggelegd.

De eigenaar van het jacht, een 58-jarige man uit het Friese Wirdum, verklaarde tegenover de Waterpolitie dat hij het jacht enkele weken geleden in Zeeland had gekocht.

Na enkele proefvaarten wilde hij zijn schip naar Friesland varen. Tijdens de vaart ontstond plotseling een enorme rookontwikkeling waardoor men genoodzaakt was het schip snel te verlaten. Waar de rook vandaan kwam wist hij niet; in ieder geval niet uit de machinekamer want daar had men nog een brandblusser gepakt.

De Waterpolitie stelt een nader technisch onderzoek in aan boord van het jacht in een poging de brandoorzaak te achterhalen.
Provincie:
Tag(s):