donderdag, 8. maart 2012 - 22:16

Vierde verdachte dodelijke schietpartij Barendrecht aangehouden

Barendrecht

De Spaanse politie heeft donderdagmiddag opnieuw een verdachte aangehouden in het onderzoek naar de schietpartij in een bedrijfspand aan de Brugge in Barendrecht, waarbij op 11 december 2011 een 52-jarige man om het leven kwam. De verdachte is een 49-jarige man uit Barendrecht.

De schietpartij vond plaats op zondag 11 december 2011 omstreeks 23.40 uur. De politie trof kort na de melding van de schietpartij in een bedrijfspand aan de Brugge het levenloze lichaam van een 52-jarige man uit Papendrecht aan.

Direct na het schietincident werd een Team Grootschalige Opsporing (TGO) opgestart. Kort na de melding hield de politie een 34-jarige Rotterdammer aan. De volgende ochtend is een 37-jarige man uit Barendrecht, de eigenaar van het bedrijfspand, aangehouden op het politiebureau Zuidplein samen met een 48-jarige Rotterdammer. De drie mannen zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dodelijke schietpartij. Twee verdachten zitten op dit moment nog vast. De 34-jarige Rotterdammer is inmiddels op vrije voeten gesteld. Hij wordt niet verdacht van betrokkenheid bij de moord.

Uitgebreid onderzoek van het rechercheteam leidde naar Spanje. Na een grootscheepse zoektocht hield de Spaanse politie donderdagmiddag in de provincie Alicante in Spanje een 49-jarige man uit Barendrecht aan. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij de dodelijke schietpartij in het bedrijfspand. De politie en OM hopen dat de man op korte termijn uitgeleverd gaat worden.
Provincie:
Tag(s):