dinsdag, 28. februari 2012 - 13:12

Viertal aangehouden voor gewapende straatroof

Hoogezand

De politie heeft vier tieners uit Hoogezand en Zuidbroek aangehouden vanwege een gewapende straatroof in Hoogezand. Het kwartet van 16 t/m 18 jaar wordt verantwoordelijk gehouden voor een straatroof aan de Grote Beer op zaterdag 4 februari.

Op zaterdag 4 februari jl. werd een 64-jarige man uit Hoogezand het slachtoffer van een gewelddadige beroving. De Hoogezandster kwam die avond rond 23.50 uur bij de ingang van een fietsenkelder aan de Grote Beer in Hoogezand. Plotseling stonden er drie personen om hem heen. Het drietal bedreigde hem met een wapen en wilden zijn geld. Het slachtoffer gaf zijn portemonnee af. De overvallers gingen er hardlopend vandoor.

De politie kreeg tijdens het onderzoek concrete informatie over een 16-jarige overvaller. Naar aanleiding van de informatie werd de verdachte twee weken geleden in een woning in Groningen aanhouden. Hij zit nog steeds in de cel. De recherche zette het onderzoek naar de andere verdachten voort. Maandag resulteerde dit in de aanhouding van nog drie verdachten. De politie heeft aanwijzingen dat ze betrokken waren bij de straatroof. Het trio zal de komende dagen uitgebreid worden gehoord.
Provincie:
Tag(s):