vrijdag, 2. maart 2012 - 16:01

Viertal met automatische geweren en kogelwerende vesten opgepakt

Amsterdam

De politie heeft donderdag in Amsterdam vier mannen aangehouden die in het bezit waren van automatische geweren. ‘Drie van de verdachten droegen ook nog een kogelwerend vest’, meldt de politie vrijdag.

In de nacht van woensdag 29 februari op donderdag 1 maart zag de politie een auto met daarin vijf mannen die zich verdacht gedroegen in de omgeving van het Lambertus Zijlplein.

De politie stelde vervolgens een onderzoek in. Zodra de mannen de politie zagen, gingen ze er met gedoofde lichten en hoge snelheid vandoor. In de Jan Tooropstraat werd een politieauto geramd. De verdachten vluchtten te voet verder.

Eén verdachte wist aan de politie te ontkomen, de overige vier mannen werden in de directe omgeving aangehouden. Drie van hen droegen een kogelwerend vest. Er werden meerdere vuurwapens aangetroffen, waaronder een aantal automatische geweren.

In een woning in de Kinkerbuurt werd bij een doorzoeking wederom een vuurwapen aangetroffen. Naast vuurwapens werden bivakmutsen in beslag genomen. De verdachten zijn vrijdag voorgeleid bij een rechter-commissaris.
Provincie:
Tag(s):