donderdag, 22. maart 2012 - 21:49

Vijf aanhoudingen in verband met woningoverval

Rotterdam

Donderdagmiddag heeft de politie op de Nieuwe Binnenweg vijf mannen aangehouden. Zij zijn mogelijk betrokken bij een overval eerder die dag op een woning in de Tweede Pioenstraat.

Donderdagmiddag werd een woning aan de Tweede Pioenstraat in Rotterdam overvallen door drie mannen. De mannen kwamen via de achterzijde de woning binnen en bedreigden de twee jongens van 15 en 17 jaar die op dat moment in het huis waren met een wapen.

Eén van de jongens kreeg een klap op zijn hoofd met het wapen. De mannen gingen er met een onbekende buit weer vandoor. De jongens liepen bij de overval geen ernstige verwondingen op.

De politie is direct een onderzoek gestart. Een getuige vertelde de politie dat een auto zich vlak voor de overval verdacht ophield in de Tweede Pioenstraat en gaf het kenteken van deze auto door. Deze auto werd even later door de politie gezien op de Nieuwe Binnenweg.

Middels de Benaderings Techniek Gevaarlijke Verdachte (BTGV) zijn de vijf inzittenden van de auto aangehouden. De vijf Rotterdammers van 17, 19, 20, 21 en 29 jaar zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Hun eventuele betrokkenheid bij de woningoverval zal worden onderzocht.
Provincie:
Tag(s):