dinsdag, 27. maart 2012 - 15:57

Vijf aanhoudingen verricht voor inbraken en overvallen

Arnhem

De politie heeft maandagochtend 26 maart vijf verdachten aangehouden in een gezamenlijk onderzoek van het woninginbraken- en overvallenteam. De vijf worden er onder andere van verdacht in wisselende samenstelling betrokken te zijn bij een reeks van woninginbraken en overvallen.

Drie van de vijf worden bovendien verdacht van het deelnemen aan een criminele organisatie. Deze organisatie zou zich hebben bezig gehouden met het plegen van woninginbraken, overvallen, heling en witwassen. De woningen van de vijf verdachten zijn doorzocht. Tevens is een doorzoeking gedaan in een pandjeshuis in Arnhem. De politie linkt de verdachten op dit moment aan ruim veertig misdrijven.

Onder leiding van het Openbaar Ministerie heeft een speciaal opgericht rechercheteam in nauwe samenwerking met het overvallen- en woninginbrakenteam van de politie Gelderland-Midden de afgelopen maanden gezamenlijk onderzoek uitgevoerd naar een reeks woninginbraken en een aantal overvallen. Gedurende het onderzoek rees het vermoeden dat deze misdrijven door eenzelfde groep personen werd gepleegd. Dit heeft nu geleid tot de aanhouding van vier personen uit de wijk ‘t Broek, een 42-jarige vrouw, een jongen van 17, een man van 22 en een 27-jarige man. Daarnaast is een 22-jarige man uit de Geitenkamp aangehouden. De vier mannen zijn onder andere aangehouden op verdenking van woninginbraken en/of overvallen. De betrokkenheid van de 42-jarige vrouw wordt nog onderzocht. Deze misdrijven werden voornamelijk gepleegd in de directe woonomgeving van de verdachten (in de Arnhemse wijken ’t Broek, het Statenkwartier en Presikhaaf), maar ook in Westervoort, Nijmegen, Huissen en Duiven.
!
Twee van de aangehouden verdachten worden ook verdacht van witwassen. Naast succesvolle vervolging is het doel van het Openbaar Ministerie en de politie om de criminele winsten zoveel mogelijk af te pakken, want misdaad mag niet lonen! Met het afgepakte vermogen compenseren we, indien mogelijk, eerst de slachtoffers. Wat overblijft, vloeit naar de staatskas. Door de status(symbolen) af te pakken, tonen we dat misdaad niet loont. Bovendien kan het geld dat we afpakken niet gebruikt worden voor het financieren van nieuwe criminele activiteiten. Zo wordt Nederland veiliger. Ken jij iemand die verdient aan criminaliteit? Tip dan de politie via 0900-8844. Kent de dader jou ook? Bel M. 0800-7000 en meld misdaad anoniem. Zo kun je een bijdrage leveren aan de veiligheid in je eigen omgeving.

Tevens heeft de politie in de woningen van de aangehouden verdachten doorzoekingen verricht. Hierbij zijn laptops, tv’s en andere waardevolle spullen in beslag genomen voor nader onderzoek. Ook heeft de politie een pandjeshuis doorzocht, waarvan vermoedens bestaan dat dit pand een rol speelt bij de criminele organisatie.

De vijf verdachten worden verantwoordelijk gehouden voor meer dan 40 misdrijven. De politie hoopt dat de aanhoudingen zullen leiden tot een vermindering van de onrust in de wijk die was ontstaan na de reeks woninginbraken en overvallen. Het onderzoek wordt voortgezet en de politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.
Provincie:
Tag(s):