maandag, 23. april 2012 - 11:03

Vijf kerkklimmers uit kerktoren gehaald

Utrecht

De brandweer van Utrecht heeft maandagochtend op verzoek van de politie met een ladderwagen vijf kerkklimmers van een kerk gehaald.

Rond 06.40 uur kreeg de politie de melding dat vijf personen in de Pieterskerk aan het Pieterskerkhof naar de kerkklokken aan het klimmen waren. Agenten gingen ter plaatse en zagen nog net een persoon via een deurtje in het dak de kerk in klimmen. Vervolgens zagen zij een jongedame op het dak staan. Zij riepen haar aan en sommeerden haar met een brandtrap naar een lager gelegen dak te klimmen. De vrouw verklaarde echt alleen op het dak te zijn. Van dat dak kon zij echter alleen via een regenpijp vijf meter naar beneden klimmen. Gezien deze hoogte en het feit dat de vrouw aangaf te hebben gedronken, vonden de agenten dat te gevaarlijk. Zij lieten de brandweer met een ladderwagen ter plaatse komen.


Na ongeveer twintig minuten verschenen er via het deurtje in het dak nog vier personen op het dak. Het vijftal werd door brandweerlieden met de ladderwagen van het dak gehaald. Allen hadden alcohol op en verklaarden voor de gein in de toren te zijn geklommen. Agenten hielden het vijftal, vrouwen van 22 en 24 jaar uit Breda en Utrecht en mannen van 24, 25 en 26 jaar uit Utrecht, aan. Zij werden naar het politiebureau overgebracht en kregen een proces-verbaal voor baldadigheid. Mocht er schade aan de kerk zijn ontstaan, dan wordt het vijftal daar aansprakelijk voor gesteld.
Provincie:
Tag(s):