vrijdag, 27. april 2012 - 14:30

Vijf mannen tijdens date beroofd na afspraak via gay-chatsite

Zwolle

De afgelopen maanden zijn vijf mannen in Kampen, Steenwijk en Zwolle het slachtoffer geworden van beroving. De mannen maakte een afspraak via een gay-chatsite. Dat is een site waarmee homoseksuele contacten worden gelegd.

Na enkele contacten via de site kwam een persoonlijk contact tot stand. Bij de persoonlijke ontmoeting werd eerst geld van het slachtoffer geëist en met geweld gedreigd wanneer die daar niet aan zou voldoen. In de meeste gevallen werd de overvaller betaald en ging hij er op een onbekende wijze vandoor. In één geval was er sprake van dat het slachtoffer door twee mannen werd opgewacht.

In een ander geval kwam de overvaller bij een slachtoffer aan de deur, waarna deze meteen werd mishandeld. Nadat hij geld had afgegeven vertrok zijn belager weer.

De veronderstelling is dat de verdachte in of in de directe omgeving van Zwolle woont / verblijft.

Via dit bericht wordt gewaarschuwd voor deze praktijken. Graag wil de politie in contact komen met mensen die ook slachtoffer zijn geworden via deze of een andere chatsite maar daar, uit gêne of andere moverende redenen, geen melding of aangifte van gedaan hebben of durfden doen.
Provincie:
Tag(s):