woensdag, 31. oktober 2012 - 18:27

Vijf verdachten van beleggingsfraude aangehouden

Almelo

De rechter-commissaris van de rechtbank Almelo heeft vandaag een verdachte van beleggingsfraude voor 14 dagen in bewaring gesteld. Het gaat om een 44-jarige man uit de omgeving van Drachten. Hij heeft vermoedelijk een rol gespeeld bij een beleggingsfraude rond de Vastgoed Solide Maatschappij (VSM).

De FIOD heeft maandag vijf verdachten aangehouden in deze beleggingsfraudezaak. Vier van hen zijn na verhoor op vrije voeten gesteld. Zij blijven wel verdachte in dit onderzoek. De vijfde verdachte is vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris, omdat hij vermoedelijk in Nederland en Duitsland opnieuw fraudeert met beleggingsgelden.

Vastgoedmaatschappij VSM heeft tussen 2005 en 2009 waarschijnlijk zo'n 24 miljoen euro opgehaald bij beleggers. Dat gebeurde met de uitgifte van obligaties. Het geld van de beleggers zou worden geïnvesteerd in Nederlands vastgoed. Het zou beleggers maandelijks een rente opleveren van 4,5 tot 9 procent, zo beloofde VSM.

Het vermoeden bestaat dat slechts een deel van de inleggelden daadwerkelijk zijn geïnvesteerd in vastgoed. Naar schatting een derde van het geld is verdwenen.
Provincie:
Tag(s):