donderdag, 6. december 2012 - 7:56

Vijfde dode gevonden van gezonken vrachtschip Noordzee

Ouddorp/Rotterdam

Omstreeks 11.45 uur heeft een Belgische helikopter opnieuw een dodelijk slachtoffer gevonden van de aanvaring tussen twee schepen op de Noordzee. Het lichaam van het slachtoffer is overgebracht naar Rotterdam Airport. Vanmorgen is de zoektocht naar vermisten opnieuw begonnen nadat deze afgelopen nacht om 02.00 uur was gestaakt.

13 van de 24 gered
Het vrachtschip kwam gisteravond in aanvaring met een containerschip en is vrij snel daarna gezonken. Aan boord waren 24 opvarenden, waarvan er 13 zijn gered en overgebracht naar Rotterdam en Oostende. Een aantal lijden aan onderkoeling en zijn overgebracht naar een ziekenhuis in Rotterdam.

Vijf doden geborgen
Verder werden vier stoffelijke overschotten geborgen. Drie stoffelijke overschotten werden geborgen door de Belgische reddingshelikopter en 1 stoffelijk overschot door een van de reddingboten. Deze morgen is er dus nog een dodelijk slachtoffer aan toegevoegd.

Aan de zoekactie werd deelgenomen door drie reddingboten van de KNRM, twee marinevaartuigen, vier helikopters, het Kustwachtvliegtuig en diverse schepen die in de buurt waren van de plaats van de aanvaring.

De twee marineschepen Hr.Ms. ‘Friesland’ en Hr.Ms. ‘Groningen’ blijven ter plaatse. Donderdag zal bij daglicht worden besloten of er opnieuw gezocht gaat worden.
Provincie:
Tag(s):