woensdag, 11. januari 2012 - 19:51

Vijfde verdachte dodelijke schietpartij aangehouden

Rotterdam

De politie heeft dinsdagochtend opnieuw een verdachte aangehouden in het onderzoek naar de schietpartij aan de Kenitrastraat waarbij 8 juni 2011 een 45-jarige Engelsman om het leven kwam. De verdachte is een 22-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.

De schietpartij vond plaats op woensdag 8 juni 2011 omstreeks 20.00 uur. Een 45-jarige Engelsman had in de Kenitrastraat een ontmoeting in zijn auto De Engelsman werd tijdens deze ontmoeting beschoten en overleed enkele dagen later in een ziekenhuis aan zijn verwondingen. De schutter ging er vandoor in een auto die door een mededader werd bestuurd.

Direct na het schietincident werd een Team Grootschalig Onderzoek (TGO) opgestart. Uitgebreid onderzoek leidde eerder al tot de aanhouding van vier Rotterdammers in de leeftijd van 24 tot en met 36 jaar oud. Zij zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dodelijke schietpartij. Drie verdachten zitten op dit moment nog vast.

Dinsdagochtend hield de politie in de Penitentiaire Inrichting (PI) aan de Noordsingel een 22-jarige Rotterdammer aan voor zijn rol bij de schietpartij in de Kenitrastraat. De man zat sinds 30 december 2011 al vast voor op verdenking van diefstal, heling en het voorhanden hebben van een vuurwapen.
Provincie:
Tag(s):