zaterdag, 3. november 2012 - 15:14

Vijftien arrestaties bij overlastactie cafetaria

Bij een actie ter bestrijding van overlast vanuit een cafetaria in de Arnhemse wijk Malburgen heeft de politie vrijdagavond 15 arrestaties verricht.

De politie besloot in te grijpen na een reeks van overlastklachten vanuit de cafetaria aan de Dovenetellaan en deed vrijdagavond een inval. Daarbij werden alle bezoekers gefouilleerd. Dat leverde tientallen wikkels harddrugs op, waaronder cocaïne, maar ook enkele honderden euro’s aan contant geld en wapens. Het ging daarbij vooral om messen, maar er werd ook een busje traangas aangetroffen.

Straat afgesloten
De arrestanten zijn voor het merendeel mannen in de leeftijd variërend van 23 tot 49 jaar en afkomstig uit Arnhem, maar ook een 33-jarige vrouw uit Renkum werd aangehouden. Gedurende de actie, die tot omstreeks twee uur ’s nachts duurde, werd de Dovenetellaan afgesloten en passerende voertuigen gecontroleerd. Ook zette de politie een speurhond in die getraind is op het vinden van verdovende middelen. Gezien de opbrengst van de actie werd in overleg met de burgemeester de cafetaria met onmiddellijke ingang en voor nog onbepaalde tijd gesloten.
Provincie:
Tag(s):