vrijdag, 30. maart 2012 - 19:04

Viool van Titanic Violist Wallace Hartly op kunstmarkt

Vlissingen

Nog nooit is een object zoals de viool van Wallace Hartly de bekende violist die bleef doorspelen tijdens de ondergang van de Titanic tentoon gesteld in Vlissingen tijdens de kunstmarkt in het Vlissingse Ter Reede komend weekend.

Het weekend staat in het teken van de kunst, de maritieme kunst, het is weer kunstmarkt in het atrium van Ter Reede waar 40 kunstenaars exposeren en hun werken zoals schilderijen , keramiek, sieraden en nog veel meer te koop aan bieden.

Niet alleen binnen is veel te zien, ook buiten is het een en ander te beleven. De Scheepsmodel Vereniging is ook aanwezig en leden showen hun varende modellen. Op beide dagen zijn er live optredens. Op zaterdag aanstaande ( 14.30 uur ) kunt u luisteren naar Menno Radema, op zondag ( 14.30 uur) is er een optreden van “De Zingende Schippers”.

Op zondag wordt op de kunstmarkt een wel zeer bijzonder uniek object eenmalig tentoongesteld, de originele viool van violist Wallace Hartley, die maar bleef door spelen toen de Titanic ten onder ging. Nu bijna honderd jaar later wordt de viool ter veiling aangeboden bij het zeer beroemde veilinghuis Henry Aldridge & Sons, dat gespecialiseerd is in stukken afkomstig van de Titanic.

Speciaal voor deze kunstmarkt is via een bevriende relatie bij het veilinghuis de viool overgevlogen naar Nederland en zal slechts 1 dag gedurende 1 uur, onder zeer strenge bewaking tentoon gesteld worden. Dat zal gebeuren op zondagmiddag tussen 14.00 uur en 15.00 uur. Daarna zal de viool direct terug naar het veilinghuis in Devizes gaan.

Het is een zeer uniek moment waar naar verwachting heel veel mensen komen kijken. Voor deze gelegenheid zal op het podium in het Atrium van Ter Reede ruim voldoende beveiliging aanwezig zijn, ook het transport van deze bijzondere viool zal onder strenge voorwaarden van en naar Vlissingen worden gebracht.

De redactie van Blikopnieuws ontving deze informatie van de organisatie kunstmarkt Ter Reede Vlissingen, maar zoals u weet zondag is het weer 1 april en dan is het oppassen geblazen. De redactie heeft er dan ook weinig vertrouwen in het bericht betreffende de tentoonstelling van deze viool, maar omdat er tussen alle berichten die over 1 april verschijnen ook echte berichten kunnen zitten en echte gebeurtenissen, laten we aan de lezer van dit bericht de beslissing zelf over om het te geloven of niet want stel dat het inderdaad om de echte viool gaat dan mag u dat natuurlijk niet missen door onze waarschuwing.
Provincie:
Tag(s):