zondag, 10. juni 2012 - 22:14

VIOS taptoe in Mijdrecht

Mijdrecht

Afgelopen zaterdagmiddag 9 juni vond voor het eerst sinds jaren weer de VIOS taptoe plaats. Hoewel het weer niet “je van het was”, is er toch aardig wat publiek op afgekomen. En die kregen in het gezellige koopcentrum van Mijdrecht een gevarieerd programma voorgeschoteld.

De Euroband uit Rotterdam, Jeugdkorps Bernhard en Showband Juliana uit Amersfoort, Drumfanfare ESKA uit Bemmel en Show- en Marchingband VIOS waren de deelnemende korpsen aan deze taptoe. In optocht liepen de korpsen van het clubgebouw van VIOS aan de Windmolen via de Hoofdweg naar het taptoeterrein op het Raadhuisplein.
In het voorprogramma traden 2 majoretteteams van VIOS met hun wedstrijdshow op. Ook dweilorkest DORST was van de partij en wist het publiek met hun muziek en fratsen op de banken te krijgen.

Na deze “opwarming” was het tijd voor de shows van de diverse verenigingen. In hoog tempo passeerden verschillende stijlen muziek en show. Het ene moment disco, het volgende moment weer Italiaanse klanken met een heuse ijscokraam, het wat zwaardere Medieval Suite van Juliana, een spiksplinternieuwe show van de Euroband en natuurlijk de U2 muziek van de taptoeshow van VIOS zelf. Het publiek vermaakte zich best en liet dat vaak met een hartelijk applaus blijken.

De taptoe werd traditiegetrouw afgesloten met het door alle korpsen gespeelde en daardoor extra imposante koraal “Blijf bij mij heer”, het taptoesignaal door VIOS trompettist Erik van der Heijden en het Wilhelmus. Eén voor één verlieten de bands het taptoeterrein om vervolgens als één megakorps terug te marcheren naar het VIOS clubgebouw.

De organisatie kan terugkijken op een geslaagde comeback van de taptoe in het centrum van Mijdrecht. Het was immers alweer 11 jaar geleden dat de VIOS taptoe had plaats gevonden. Een nieuw begin van een oude traditie?
Provincie:
Tag(s):